top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıEngelli Hayvanlar

08-11.02 Deprem ile ilgili bilgilendirme-güncelleme

Güncelleme tarihi: 12 Şub 2023

11.02 Herkese merhaba. Bağışları, mesajları vb listelediğim bir post hazırladım. Geçtiğimiz haftaki fırtınada köyde çocukların yerlerinde tadilat gerektiren hasarlar oldu. Hiçbiri ciddi değil ama el atılması gereken şeyler. Bu 2 gün buraya bakmamız gerek Evrim’le. Geceleri eksiye düştüğümüz soğuklar başladı. Önümüzdeki hafta Vecihi ve Şeftali’nin (felçli kedilerimiz) operasyonları var. Onlar için bağış bulmamız lazım; onlara ayırdığımız bağışı deprem bölgesi için kullandık. Destek olmak isterseniz, çok mutlu oluruz. Bir noktada buradaki tedavilere de devam etmemiz gerek.


Fırtınada mobil baz istasyonu zarar gördüğü için köyde halen internetimiz yok. Telefonu ev dışında yüksek bir yere koyup ancak öyle bağlanabiliyoruz.


08-11.02.2023 Bilgilendirme ve güncelleme (Uzun bir yazı, sıra sıra paylaşağım.)

1. 6 Şubat günü meydana gelen deprem sonrası Engelli Hayvanlar’a gelen bağışlarla aldığımız ve bana şahsen iletilen yardımlarla ilgili tüm detayları aşağıda paylaşıyorum. Halen mama bağışı için mesajlar geliyor, onlara da cevap vereceğim.

10 Şubat 2023 gününe kadar TİP Antalya, Antalya BB ve gönüllü arkadaşlarımız aracılığı ile aşağıdaki yardımları gönderdik: 56 paket mama (560 kilo) 144 adet konserve 15 adet baston 4 koli ilaç 11 paket bebek bezi 16 paket kadın pedi 10 adet kedi taşıma kutusu


Elimizde halen 24 adet mama (240 kg) ve konserve var. Bunları da bugün-yarın bulabilirsek bir gönüllü ile Adana’ya (bir kısmı oradan İskenderun’a gidecek) gidecek. Bulamaz isek, Pazartesi günü otobüs kargosu ile göndereceğiz.


1. Mama bağışları ve yardımların bölgeye ulaştırılması ve dağıtımı

Durum şu ki halen mama ihtiyacı var denilen bölgelere bir şekilde mama gitti ancak iletişim ve ulaşım sağlanamadığından, yardımlar tek yerde kalıyor. Dün gönüllü bir arkadaşımız ile Maraş’a gönderdiğimiz mamalar için kendisini arayan 1 kişi bile olmadı. İlanlardaki tüm kişi ve bölgelere haber ulaştırmayı denedik. Az da olsa ihtiyacı karşılar dedik. Arkadaşımız besleme yapa yapa gitti, bugün mamaların kalanını Maraş Barınağı’na teslim ediyor.


Senelerdir her afette elimden geldiğince yardım göndermeye çalışırım. Biliyorum ki izni olan bir kurum aracılığı ile göndermediğim her yardım, ortada kalıyor ve asla yerine ulaşmıyor. Takip de edemiyorum. Bu nedenle şahsen tanıdığım, güvendiğim kişiler değilse, bu kez de Ahbap, TİP ya da Antalya BB ya da Muratpaşa Belediyesi dışında yardım göndermiyorum. Dün örneğin bir kişi (şirket) mamaları tutanakla teslim edebileceğimizi söylediğim anda “Uğraşamam ben bu detaylarla, tırlarım gecikir” dedi ve mamaları vermedik.


Şu an için Engelli Hayvanlar olarak mama bağışını durdurduk. Çünkü bölgeye giden mamaların dağıtılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerek önce. Elimizde olan mamaları Adana ve İskenderun’a gönderdikten sonra (elimizdeki son 24 paket mama, tamamını çıkaracağız), süreç içinde ihtiyaca göre tekrar mama alıp çıkaracağız. Beşerî ihtiyaç da çok fazla olduğundan, mamaların gittiğinde depolanması da sorun olduğundan, zaten tek seferde büyük bir parti çıkaramıyoruz. Firmalar tutanak ile tek seferde teslim alsa da, tek bir seferde çıkarmıyor tamamını. Birçok hayvan korumacı arkadaş zaten tırlar dolusu, onlarca kilo mama çıkardı, deprem bölgesinde dağıtıyor. Ellerine, emeklerine sağlık hepsinin.


Şu an bölgede salgın hastalık riski çok fazla. Bu nedenle artık acil ihtiyaçlar yerine önlem alıcı ve biraz daha uzun soluklu ihtiyaçlara odaklanacağız. Hayvanların ihtiyaçları da buna dahil. Herkesin her şeyi yapmaya çalışması yerine eksiklere odaklanmak daha doğru diye düşünüyorum.


2. Hayvan nakli Günlerdir bölgeden gelen YER ARIYOR/YUVA ARIYOR ihbarlarına tek tek dönüş yapıyorum. Şu an için tek köpeklik bile yerimiz yok. Nisan ayında sevgili Füsun Yağcı’dan 2 sağır köpek alacağız, kış koşullarında köyde pek bir şey yapamıyoruz; bu sene kış zor, ağır geçiyor. Ama yine de bize gelen ihbarlara döndüm, aradım, mesaj attım. ANCAK hem nakil sorunu olduğu (ama en çok) hem de her zaman olduğu gibi şu an da bölgede bir “ben-sen” savaşı başladığı için, hayvanlar yine İstanbul-Ankara’ya gönderildiği için, bizzat arayıp konuştuğum, sponsor olabileceğimiz, alabileceğimiz hayvanlarla ilgili olarak direkt hem konuşup hem mesaj attığım, numaramızı verdiğim kişi/ler dışında artık devreye girmeyeceğim. Her afet sonrası hayvan camiası hayvandan öte bir kavgaya giriyor. Bunun içinde yer almayacağız. Yapabileceğimiz her yardım, nakil vb için güvendiğimiz kişilere direkt olarak yazdık, aradık, görüştük, tüm iletişim bilgilerimizi ilettik. Bize dönüş olduğu anda buradayız, hazırız.


3. TEŞEKKÜR Çarşamba gününden bugüne teşekkür etmek istediğim isimler var. Hep kötüyü paylaşıyoruz. İyileri atlamayalım: Engelli Hayvanlar’a mama ve ilaç için bağış gönderen tüm destekçilerimize, Beşerî yardım için bana destek gönderen, elden veren tüm dostlarıma, İlaç yardımı konusunda bizim aldıklarımız dışında kendi de fazla fazla ilaç bağışı yapan Yenigün Eczanesi’ne, Eczaneden TİP Antalya’ya ilaçları taşımak için bindiğim ve deprem bölgesine ilaç taşıdığım için taksi ücreti almayan taksi şoförü arkadaşa, Dün bütün gün telefonla bana mamaları bölgeye ulaştırmam için araç, gönüllü arayan, kafamın karışıklığından isimlerini dahi soramadığım, karıştırdığım 2 güzel insana, Dün bütün gün Evrim ve ben dışarıda mamaları gönderirken köyde çocuklarla kalan canım arkadaşım İdem’e, Ve en çok şu zor günlerde ufacık da olsa içime bir umut olan, 4 milletvekili ve 1 yıllık bir parti olarak muhteşem bir organizasyonla çalışan, her yere, her kola ulaşmak için çabalayan, yardımları taşımaktan ayırmaya düzenli, dengeli bir sistem oturtmuş olan TİP Antalya’ya çok teşekkür ederim.


Engelli Hayvanlar’a ulaşmak isterseniz, iletişim: engellihayvanlar@gmail.com / 0546 540 7235 (whatsapp)

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Mama lobisi

Yazı: Blog2_Post
bottom of page