top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıEngelli Hayvanlar

18.02 Hatay'dan gelen köpekler, güncelleme-bilgilendirme.

Güncelleme tarihi: 21 Şub 2023

Bir kez daha yaşamdan yana hepimize geçmiş olsun. Böyle zamanlarda “yaşamdan yana” diye belirtmek istiyorum, çünkü en çok birlik olmamız gereken zamanda daha şimdiden kavgalara başladık, ailesini kaybetmiş hem hayvan hem insan çocukları korumamız gereken bir döneme girdik.


Hatay’dan gelen köpekler:

1. Masal, ileri derecede uyuz, klinikte tedavide. Dişi, kısır değil. Uyuz tedavisi sonrası iyileşince kısırlaşacak.

2. Linda, çok zayıf, çok az ve bakımsız kalmış. Corona ve Distemper pozitif. Tedavi için klinikte. Engelli. Dişi, kısır değil. Kısırlaşırken ön bacak ampute edilecek.

3. Poyraz, enkaz altından çıkarılmış. Sol ön bacakta yumuşak doku hasarı var. Ağrısı azalıyor. Erkek, kısır. En ağır travması olan Poyraz, her şeyden korkuyor.

4. Paşa, enkaz altından çıkarılmış. Ailesine ulaştık ancak evleri yıkılmış, köyleri tahliye edilmiş. Ailesiyle iletişim içindeyiz; Paşa bizimle. Sırtında bir deri döküntüsü var; yalamaması için yakalık takıyor.






Engelli Hayvanlar olarak 8 Şubat gününden itibaren 45.471 TL bağış topladık. Bu rakama dernek bakımı altında kurtarısı olan dostlarımızın aylık bağışları dahil değil. Durum şu ki aylık otomatik bağışları direkt olarak klinik, mama ve ilaç alımlarında kullandığımız için, o bağışların yerleri zaten var, elimizde artı bağış olarak kalmıyor.


Harcamalarımız: Aşağıda paylaştığımız rakamlara köpeklerin Barf beslenmeleri ile kedilerimizin Virbac-Vet Life-Bozita mama alımları ile eski klinik borçlarımız için yaptığımız ödemeleri dahil değildir.


1. İlaç alımı 3150 TL (Eczane de ücretsiz ilaç desteği verdi.)


2. Deprem bölgesine 18.900 TL tutarında mama aldık (80 paket [800 kg] mama, 200 adet konserve). Bu mamaların 60 pakedini bölgeye ulaştırdık. Elimizde 20 paket mama ile 30 adet konserve kaldı. Bölgeden gelen arkadaşlar yeterince mama olduğunu söylediği için, sonrasında bölgeye göndermek üzere mamaları ve konserveleri elimizde tutuyoruz.


3. Deprem bölgesinden 4 köpek aldık. Aslında şu an için tek bir köpek alacak dahi yerimiz yoktu. Hatta bu nedenle Füsun Y.’dan alacağımız 2 sağır köpek için Nisan ayını bekleyelim demiştik. Kış şartlarında köyde yer yapmak zor olabiliyor. Ancak deprem nedeniyle 4 köpek gelince, acil olarak bir çözüm üretmek zorunda kaldık: Ev aradığımız, hiçbir sağlık sorunu olmayan, birlikte kalan 2 köpeğimizi arkadaşımızın yanına, pansiyona gönderdik. Mamalarını aldık, 1 haftalık ödemelerini üyeler olarak biz peşin yaptık (Mama Virbac, pansiyon 1500 TL).


4. Hatay’dan gelen köpeklerin içinde kısır olmayanlar ve tedavileri uzun sürecek olanlar var. Her ne kadar klinikler tedavileri ücretsiz yapıyor olsa da, bizim istediğimiz destekler, kısırlaştırmalar ve özel mamalar ile yaklaşık 5 bin TL’lik bir klinik masrafı çıktı (şimdilik, Masal ve Linda’nın tedavileri devam ediyor).


5. Hatay-Antalya nakil 16.500 TL (faturalı). Antalya içi, klinikten bize köye nakil ise 600 TL (faturalı). Daha önceden geçtiğimiz nakil destek çağrımızda 9 bin TL toplamıştık nakil için. Bu bağış olduğu gibi duruyor. Eksiğimiz 8 bin TL (8100 TL).


6. Gelen 4 köpek için 2 büyük alan yapıyoruz. 12 bin TL tutacak olan panel çit kafeslerin 7 bin TL ödemesini bugün (18.02) yaptık. Kalan 5 bin TL için desteğe ihtiyacımız var. Ayrıca 1 büyük, 1 küçük kulübe için 3 plaka OSB almamız gerek (Kulübelerimizi de, kulübelerin branda ile korumasını da biz kendimiz yapıyoruz). 3 plaka OSB için ihtiyacımız 900 TL.





7. Geçtiğimiz hafta kliniğe aldığımız felçlilerimiz Vecihi ve Şeftali’nin kan sonuçları operasyon için uygun çıkmadı. Tahmin ediyoruz ki bizden önce yaşadıkları karaciğer ve böbreklerinde kalıcı hasarlara yol açmış. Virbac ile beslesek, desteklerini eksik etmesek de, % 100 bir iyileşme sağlayamıyoruz. 2 hafta kadar destek ve tedavi uygulayacak, sonrasında testleri tekrarlayacağız. Sonuçlara göre iki kedi de kısırlaşacak, baston bacakları dirsekten ampute edilecek ve Vecihi'nin ayrıca fıtığı alınacak. Kliniğe 9 bin TL ödeme yaptık.


DESTEK ÇAĞRISI - Hatay çocukları için ihtiyacımız 5 bin TL klinik, 8 bin TL nakil eksiği, 5 bin TL panel çit ve 900 TL 3 plaka OSB ödemesi:

Toplam 18.900 TL.





Yukarıda yazdıklarımıza ek olarak Engelli Hayvanlar olarak geçtiğimiz hafta deprem bölgesine aşağıdaki yardımları ulaştırdık:


8-11.02 tarihleri arasında 56 paket mama (560 kilo) 144 adet konserve 15 adet baston 4 koli ilaç 11 paket bebek bezi 16 paket kadın pedi 10 adet kedi taşıma kutusu


15.02 tarihinde 2 paket un (5 kg x 2 paket) 2 paket tuz 5 litre ayçiçek yağı 2 konserve salça 10 paket hazır çorba 10 paket kırmızı mercimek 10 paket yeşil mercimek 5 kg şeker 10 paket bulgur 5 kg pirinç 10 makarna 2 kg toz çay


Dayanışmayla, sevgiyle, barışla.


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Mama lobisi

Yazı: Blog2_Post
bottom of page